Уряд змінив умови фінансування «5-7-9%»

Уряд змінив умови фінансування «5-7-9%»

Уряд ухвалив запропоновані Мінфіном зміни до процесу надання фінансової державної підтримки мікро- , малого та середнього підприємництва (ММСП).

Йдеться про розвиток державних програм «Доступні кредити 5-7-9%», «Доступний фінансовий лізинг 5-7-9%», «Доступний факторинг».

Кабінет Міністрів 13 вересня ухвалив постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів від 24 січня 2020 р. № 28», якою передбачено:

  • можливість зменшення процентної ставки для бізнесу  шляхом поєднання державної підтримки (програм 5-7-9) з партнерськими програмами уповноважених банків;
  • удосконалення механізму надання гарантій уповноваженим банкам з боку Фонду розвитку підприємництва (ФРП);
  • впровадження умов екологічних та соціальних стандартів Світового банку під час надання кредитів сільськогосподарським підприємствам з 1 грудня 2024 року в межах програми 5-7-9%.

Уряд також врегулював виконання умов міжнародної співпраці із залучення доступного фінансування для українського підприємництва, зокрема, зі Світовим банком, Міжнародним банком реконструкції та розвитку і Міжнародною асоціацією розвитку, а також у межах домовленостей з МВФ щодо збалансування підтримки малого та середнього бізнесу з фіскальною спроможністю держави.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь