В Україні запустили uResidency для ведення бізнесу іноземцями

В Україні запустили uResidency для ведення бізнесу іноземцями

Мінцифри запустило в Україні е-резидентство для іноземних громадян. Першими новою послугою скористаються громадяни Словенії, Індії, Пакистану і Таїланду.

Іноземному бізнесу для того, щоб стати е-резидентом Україні, треба буде лише заповнити заявку в застосунку чи на порталі uResidency.

"Найзручніша реєстрація та ведення бізнесу для іноземців – запустили uResidency. Бізнес під ключ швидко, без паперів та бюрократії, з будь-якої точки світу", – заявив віцепрем'єр-міністр із інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Щоб стати е-резидентом, треба заповнити заявку в застосунку чи на порталі uResidency, що триває 5-10 хвилин.

"Її швидко перевірять, і резидент отримає КЕП у консульстві, без жодного візиту в Україну. Далі відкриває ФОП онлайн – і всі подальші взаємодії відбуватимуться автоматично", – пояснив міністр. Зокрема і сплата 5% податку.

Звітність автоматизована. "Банк сам вирахує податки, подасть декларацію і забере на себе всю бюрократичну тяганину, жодної фізичної взаємодії з установами. Усе відбувається автоматично, без участі людини. Жодних витрат на бухгалтера або юриста, система виконує всю їхню роботу, а резидент просто займається власною справою", – сказав Михайло Федоров.

Перші е-резиденти вже відкрили рахунки в банках. Зараз програма доступна громадянам Індії, Пакистану, Таїланду та Словенії. "На першому етапі плануємо долучити близько 1000 е-резидентів. Далі буде більше країн", – розповів міністр.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь