Велика Британія запровадила санкції проти операторів російського ринку СПГ

Велика Британія запровадила санкції проти операторів російського ринку СПГ

Велика Британія запровадила санкції проти п’яти суден і двох компаній, що працюють у російському секторі скрапленого природного газу (СПГ), включно з проєктом «Арктик СПГ 2».

Про це повідомляється на сайті уряду.

«Це перший випадок, коли Велика Британія використовує свої нові повноваження щодо специфікації суден безпосередньо проти суден, що перевозять СПГ. Сьогоднішні дії є продовженням спільних зусиль із союзниками щодо припинення спроб Росії збільшити свої майбутні доходи від продажу енергоносіїв – найважливішого джерела фінансування війни Путіна в Україні», – йдеться у заяві уряду Великої Британії.

росія планує збільшити свої доходи від СПГ, прагнучи збільшити свою частку на світовому ринку СПГ з 8% до 20%. «Велика Британія здійснила рішучі дії щодо запровадження санкцій стосовно п’яти суден і двох пов'язаних із ними компаній, які беруть участь у транспортуванні російського СПГ, зокрема з флагманського російського проєкту «Арктик СПГ 2», – зазначили в уряді.

Якщо раніше Велика Британія запроваджувала санкції проти «Арктик СПГ 2» разом із союзниками у США та ЄС, то зараз – проти суден та організацій, залучених в російський сектор СПГ, які беруть участь у проєктах, важливих для майбутнього виробництва енергії в росії.

Сумарно Велика Британія запровадила санкції проти 15 суден і організацій, задіяних у російському секторі СПГ.

Сьогодні санкції застосовані до:

  • судно PIONEER
  • судно ASYA ENERGY
  • судно NOVA ENERGY
  • судно NORTH SKY
  • судно SCF LA PEROUSE
  • компанія OCEAN SPEEDSTAR SOLUTIONS OPC – оператор і управитель PIONEER та ASYA ENERGY
  • компанія WHITE FOX SHIP MANAGEMENT – оператор і управитель NORTH SKY.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь