Вкладники обрали короткі та найбільш дохідні депозити

Вкладники обрали короткі та найбільш дохідні депозити

Українці обирають найбільш дохідні вклади, навіть якщо це короткі депозити.

Про це розповіли банкіри під час круглого столу «Депозити: чи вдасться примножити заощадження у 2024 році», проведеного «Фінансовим клубом».

«У нас переважають вклади на 4 та 6 місяців. Ставка за ними трохи вище, і таким чином клієнти зосереджують кошти на цих вкладах», – розповів директор департаменту роздрібних клієнтів Кредобанку Олександр Супрунович.

Схожа динаміка і в інших банках. «3, 6 та 9 місяців – ходові строки, на які клієнти готові розміщувати гривню», – підтвердила начальниця управління депозитних продуктів Сенс Банку Ірина Стрепетова.

Деякі гравці уніфікують ставку за всією продуктовою лінійкою. «Наразі клієнтам складно обрати строк розміщення вкладу, тому для своїх вкладників ми запропонували можливість обирати строк розміщення від 3 до 12 місяців без втрати дохідності: ставка на всі строки – 15% у гривні», – заявила начальниця управління розвитку ТАСкомбанку Поліна Нікіфорова.

ПУМБ фіксує зменшення середнього строку депозиту. «Ще півтора року тому у нас 40% депозитів було «рік плюс». А зараз ця частка вже в декілька разів менше. Через зміну цінової політики зараз процентні ставки на 3-6 місяців ті самі, як і за річними депозитами. Клієнти стали відкривати більше 3-6 місячні депозити, тому у нас середній термін депозиту став 7 з гаком місяців», – розповів Product Owner департаменту некредитних продуктів ПУМБ Сергій Кравченко.

«Найвищі відсоткові ставки у нас за депозитами від 6 до 18 місяців. Ми хочемо, щоб більшість клієнтів, які з нами попрацювали 6-12 місяців, перерозміщували вклади у нас на новий термін. Ми намагаємося, щоб наш коефіцієнт утримання був не нижче 75%», – заявив заступник голови правління з питань роздрібного бізнесу Комінбанку Борис Рафалович.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь