Вперше іноземний банк вирішив ліквідувати свою «дочку» у рф

Вперше іноземний банк вирішив ліквідувати свою «дочку» у рф

Російське ТОВ "Амерікен Експрес Банк", яке належить американській компанії, подало заяву про ліквідацію 4 липня, пише місцеве видання "Коммерсант".

Російський диктатор путін ще у жовтні 2022 року затвердив перелік із 45 банків з іноземною участю, яким було заборонено проводити угоди з частками та акціями без особливого дозволу.

Російський "Амерікен Експрес Банк" став першим із цього переліку, який ухвалив рішення добровільно здати ліцензію замість продажу бізнесу. У травні 2024 року Путін підписав розпорядження, яке дозволяє добровільну ліквідацію банку.

"Амерікен Експрес Банк" (оператор платіжної системи American Express) має базову ліцензію на здійснення банківських операцій із коштами в рублях та іноземній валюті.

Дочірній банк American Express Company працював у Росії з 2005 року. Чистий збиток "Амерікен Експрес Банку" в 2023 році за російськими стандартами звітності становив 87,4 млн рублів після 428,5 млн рублів прибутку роком раніше.

Нагадаємо, США та Європейський Союз не збавляють тиск на австрійську банківську групу Raiffeisen Bank International через його бізнес у росії.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу