ЄБРР надав Укргазбанку портфельну гарантію на 150 млн євро для підтримки кредитування

ЄБРР надав Укргазбанку портфельну гарантію на 150 млн євро для підтримки кредитування

Укргазбанк приєднався до Програми підтримки енергетичної безпеки ЄБРР (ESSF), яка дозволить фінансовому сектору покращити доступ до фінансування інвестицій в енергетичну безпеку в Україні.

Укргазбанк отримав від ЄБРР портфельну гарантію на 150 млн євро для підтримки кредитування малого та середнього бізнесу, приватних домогосподарств, муніципалітетів та середніх корпоративних клієнтів для реалізації проєктів із децентралізованої генерації енергії та підвищення енергоефективності.

ЄБРР за допомогою ESSF частково покриватиме ризики Укргазбанку за фінансуванням інвестицій у децентралізоване виробництво енергії, зберігання енергії та заходи з енергоефективності.

В межах цієї програми фінансування зможуть отримати українські приватні підприємства, державні компанії, муніципалітети та комунальні підприємства, а також домогосподарства, що допоможе їм краще протистояти як поточним викликам у сфері енергетичної безпеки, так і майбутнім наслідкам зміни клімату.

«Новий механізм ЄБРР дасть нам можливість посилити підтримку наших клієнтів для забезпечення їх енергостійкості в умовах енергетичної кризи», – заявив перший заступник голови правління Укргазбанку Володимир Пономарьов.

Укргазбанк на ПриватБанк першими приєдналися до Програми підтримки енергетичної безпеки ЄБРР (Energy Security Support Facility; ESSF). За цією програмою ЄБРР надає банкам механізм розподілу ризиків за портфелем, який забезпечить кредитування на 700 млн євро.

ПриватБанк отримав від ЄБРР портфельних гарантій на 175 млн євро для фінансування проєктів енергетичної безпеки в Україні об'ємом до 400 млн євро, а Укргазбанк отримав портфельних гарантій на 150 млн євро, що може дозволити йому сформувати новий портфель на 300 млн євро.

«Через ESSF ЄБРР частково покриє ризик партнерських фінансових установ на загальну суму 700 мільйонів євро субкредитів для інвестицій у децентралізоване виробництво енергії, зберігання енергії та заходи з енергоефективності», – розповіли в ЄБРР.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь