З українців зібрали понад 5 млрд грн «податку на Google» за пів року

З українців зібрали понад 5 млрд грн «податку на Google» за пів року

За підсумками першого півріччя 2024 року нерезиденти, які здійснюють операції з постачання електронних послуг, задекларували до сплати 5,3 мільярда гривень ПДВ (так званого "податку на Google").

Про це голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев ("Слуга народу") повідомив у Telegram.

"За квартал одночасно зросла кількість платників податку на "Google", сума нарахувань у порівнянні з першим півріччям 2023 року збільшилась на 1,43 млрд гривень", – зазначає Гетманцев.

Він уточнив, що загалом про нараховані податкові зобов'язання відзвітували 122 платників. У першому півріччі 2024 року до оподаткування залучено ще 15 платників податків, серед них компанія Aylo, якій належить найбільший онлайн-ресурс для дорослих PornHub.

Водночас лідери серед платників ПДВ з цифрових послуг не змінилися. Першість за такими світовими гігантами як:

Як повідомялося, раніше Гетманцев заявив, що інтернет-ресурси з контентом "для дорослих", такі як PornHub чи OnlyFans, мають сплачувати податки в Україні, хоча виготовлення та поширення такого контенту заборонене українським законодавством.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь