Комітет Ради рекомендував прийняти законопроєкт про перезавантаження митниці

Комітет Ради рекомендував прийняти законопроєкт про перезавантаження митниці

Парламентський комітет з фінансів, податкової та митної політики рекомендував Верховної Ради прийняти законопроєкт N6490 про перезавантаження митниці у цілому.

Про це повідомив голова комітету Данило Гетманцев.

До другого читання внесені пропозиції та поправки спрямовані на удосконалення правових засад проходження служби в митних органах, зокрема врегулювання істотних умов контракту про проходження служби в митних органах, визначення вимог до професійної компетентності посадових осіб митних органів, запровадження процедури ротацій посадових осіб митних органів, перевірок на доброчесність та моніторингу способу життя, можливість проведення психофізіологічного опитування із застосуванням поліграфа посадових осіб митних органів.

Також під час підготовки проекту до другого читання Комітетом врегульовано умови оплати праці посадових осіб митних органів.

Крім того, удосконалюють підходи до формування конкурсної комісій з проведення конкурсу на посаду керівника центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну митну політику, атестаційних комісій та комісії з проведення зовнішньої незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну митну політику, тощо.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла в цілому проєкт Закону України «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо імплементації деяких положень Митного кодексу Європейського Союзу».

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь