Зеленський підписав євроінтеграційний закон про контроль за викидами

Зеленський підписав євроінтеграційний закон про контроль за викидами

Президент Володимир Зеленський підписав закон "Про інтегроване запобігання та контроль промислового забруднення", який має імплементувати в українське законодавство європейську Директиву 2010/75/ЄС.

Документ повернуто з підписом голови держави 6 серпня, повідомляється на сторінці відповідного законопроєкту №11355 на сайті парламенту.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила його у другому читанні 16 липня.

Метою законопроєкту у пояснювальній записці вказано встановлення правових та організаційних засад запобігання, зменшення та контролю промислового забруднення шляхом впровадження інтегрованого довкіллєвого дозволу, визначення видів діяльності, які вимагають отримання такого дозволу, моніторингу викидів та контролю дотримання умов інтегрованого довкіллєвого дозволу.

Таким чином, закону впроваджує інтегровані підходи у питаннях дозвільної діяльності та контролю промислового забруднення, згідно з Директивою 2010/75/ЄС про промислові викиди.

Очільник Мінприроди Руслан Стрілець зазначав, що закон про екологічну модернізацію підприємств неодноразово виносився у зал для голосування і не отримував схвалення, а загалом дискусії навколо цієї ініціативи тривали більше 10 років.

Очікується, що ухвалення закону про екологічну модернізацію відкриє шлях до міжнародного фінансування відновлення українських промислових підприємств і дозволить українській промисловості застосовувати механізми, які дозволять уникнути міжнародних обмежень, таких як європейський податок на викиди СВАМ.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу