Апеляція ВАКС лишила в силі заочний арешт олігарха Жеваго

Апеляція ВАКС лишила в силі заочний арешт олігарха Жеваго

Рішення лишити в силі рішення про заочний арешт олігарха Жеваго ухвалила колегія суддів Апеляційної палати ВАКС у складі головуючого судді Семенникова та суддів колегії Михайленка та Калугіної.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Раніше слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід власнику групи «Фінанси та Кредит» Костянтину Жеваго, який є підозрюваним у справі ексголови Верховного Суду Всеволода Князєва.

Йдеться про заочну варту олігарха. Після затримання слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу.

Жеваго підозрюють в передачі $2,7 млн за ухвалення Верховним Судом рішення на його користь щодо купівлі 40,19% акцій Полтавського ГЗК.

Посередником був адвокат Горецький, який уклав угоду зі слідством, за умовами якої він отримав 5 років умовно за викривальні показання.

За даними слідства, у березні-квітні 2023 року Горецький одержав від Жеваго через посередників кошти декількома траншами, які спершу зберігав у офісі власного адвокатського об’єднання, а згодом в індивідуальному банківському сейфі.

Горецький і Жеваго у приватній розмові називали ці кошти "документами" і ніяк не могли зʼясувати точну суму, оскільки "по дорозі" десь загубили $150 тис.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь