«Автоцивілка» здорожчає на 25%

«Автоцивілка» здорожчає на 25%

Нове законодавство дозволяє вільне ціноутворення на ринку автострахування.

Про це розповіли учасники круглого столу «Нормативні зміни у страхуванні: які новації очікують на споживачів», проведеного «Фінансовим клубом».

«В «автоцивілці» дуже суттєво змінюються правила гри. В цьому продукті буде зростання ціни. Ми очікуємо, що в межах 25%», – повідомив директор з роздрібного бізнесу СК «ІНГО» Микола Матика.

Але потім ціни можуть навіть знизитися. «Це буде тимчасове явище, яке потім відамортизує, тому що компанії будуть зацікавлені в тому, щоб залишати прибуткових клієнтів і для них робити знижки. Новий закон дозволяє вільне ціноутворення. І від збиткових клієнтів, через збільшення ставки страхової премії, будуть відмовлятися, а прибуткових – намагатися залишити і залучати», – пояснив Микола Матика.

Вільне ціноутворення – не єдина новація на ринку «автострахування». «Збільшуються ліміти, ми переходимо в формат прямого врегулювання збитків, відкидається для певного віку автомобілів внесок, ремонти будуть відбуватися на СТО. Цей продукт стає більш клієнтоорієнтованим!» – впевнений страховик.

Директор департаменту з розвитку корпоративного бізнесу СК «ТАС Лайф» Владислав Махлай каже, що зростання цін очікується і в інших сегментах. «Інфляція буде впливати на медичне страхування і КАСКО», – каже він.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу