Банк і авіаційний завод Богуслаєва стали державними

Банк і авіаційний завод Богуслаєва стали державними

За рішенням Вищого антикорупційного суду майно експрезидента "Мотор-Січі" В’ячеслава Богуслаєва та його бізнес-партнера Петра Кононенка стягнуто в дохід держави та передано до управління Фонду державного майна.

Після інвентаризації активів буде ухвалено рішення про їх передачу в управління або продаж, повідомляє пресслужба ФДМУ.

Серед стягнутих в дохід держави Богуслаєва частки або 100% компаній, які розташовані у Запоріжжі та області:

ТОВ "Золота айстра";

ТДВ "Страхова компанія "Мотор-Гарант";

ТОВ "Вінницький авіаційний завод";

ТОВ "Вертольоти МСБ";

АТ "Мотор-Банк";

ПрАТ "Азов Трейд-ХХІ".

Також в управління ФДМУ перейшли частки компаній, які належали Кононенку у ТОВ "Жекон", ТОВ "Перспектива-високі технології" та ПрАТ "Промзапал".

Крім того, у дохід держави стягнуті грошові кошти В’ячеслава Богуслаєва: пона 554 млн грн на рахунках в "Мотор-Банку" та 79,5 млн грн – на рахунках у ПУМБ. Ці кошти будуть передані до Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Що стосується конфіскованої нерухомості, то Фонд держмайна планує провести аналіз наявності накладених арештів та подальше їх зняття, інвентаризацію (обстеження) з фотофіксацією, здійснення перереєстрації за державою в особі Фонду тощо.

"Після цього ФДМУ прийматиме рішення про економічно обґрунтоване управління або реалізацію таких активів", – додали у Фонді.

Як повідомялося, за рішенням суду в дохід держави стягнуто такі активи Вячеслава Богуслаєва:

14 об’єктів нерухомого майна в Запорізькій області (зокрема, житлові будинки, земельні ділянки, гараж, риб стан "Коса Обіточна", адмін. будівлі);

майнові права на торговельні марки та майнові права на патенти на промислові зразки;

корпоративні права (51% ТОВ "Золота Айстра", 90,1% ТДВ "СК "Мотор-Гарант", 100% ТОВ "Вінницький авіаційний завод", 100% ТОВ "Вертольоти МСБ", 100% АТ "Мотор-Банк", 16,7% ПП "Азов Трейд-ХХI");

336 одиниць вогнепальної зброї;

грошові кошти на загальну суму 12 593 тис. дол. США, 236 тис. євро, 3 206 тис. рос. руб, 105 526 тис. грн (в загальному еквіваленті близько 615 млн грн).

Крім того, в дохід держави стягнуто корпоративні права Петра Кононенка у кількох компаніях (23% ТОВ "Жекон", 17% ТОВ "Перспектива високі технології", 19% ПрАТ "Промзапал").

Нагадаємо, ФДМУ оголосив аукціон із приватизації готелю «Україна».

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу