Держпідприємства зможуть витратити благодійні пожертви з рахунку НБУ на розмінування

Держпідприємства зможуть витратити благодійні пожертви з рахунку НБУ на розмінування

Кабінет Міністрів розширив переліку заходів із гуманітарного розмінування в частині закупівлі матеріалів та обладнання для здійснення заходів із матеріально-технічного забезпечення процесу сертифікації механізованих засобів гуманітарного розмінування.

Про це повідомив представник уряду у ВР Тарас Мельничук.

Зокрема відтепер особи, які потребують гуманітарного розмінування територій, зможуть звертатися до державних підприємств, що є операторами гуманітарного розмінування.

Зі свого боку державні підприємства зможуть подавати список зацікавлених осіб із зазначенням даних про територію, що потребує гуманітарного розмінування, до Комісії з питань визначення обсягу коштів для задоволення потреб із здійснення заходів гуманітарного розмінування Мінекономіки, для отримання фінансування заходів з гуманітарного розмінування з урахуванням пріоритетності та інших необхідних чинників.

«Надаємо державним підприємствам право залучати кошти від благодійних пожертв із рахунку НБУ на розмінувальні роботи. Зокрема технічні можливості для розмінування має «Укроборонпром»», – написав прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Він також наголосив, що це допоможе швидше очистити Україну від російського мінного сміття.

Нагадаємо, Японія планує надати $188 млн на підтримку проєктів економічного відновлення України. Серед пріоритетів України – енергетика, ЖКГ, критична інфраструктура, гуманітарне розмінування та підтримка бізнесу.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь