Експорт російської нафти впав до 19-місячного мінімуму

Експорт російської нафти впав до 19-місячного мінімуму

Експорт російської нафти з ключових західних портів рф у липні впав до 19-місячного мінімуму. Це також вплинуло на загальне скорочення нафтових потоків морем у всьому світі — глобальні поставки знизилися приблизно на 586 тисяч барелів на добу минулого місяця.

Про це пише Дзеркало тижня з посиланням на Bloomberg.

Загальний обсяг поставок до Китаю впав більш ніж на 1,4 млн барелів на добу, що є найбільшим зниженням цього року, хоча цифри ще можуть змінитися.

Збільшення поставок від провідних експортерів — Саудівської Аравії та США, допомогло компенсувати зниження потоків із росії, Бразилії, Венесуели й Катару.

російський експорт, здебільшого "флагманського" сорту нафти Urals із балтійських портів Приморськ і Усть-Луга, а також Новоросійська на Чорному морі впав майже до 1,8 мільйона барелів на добу минулого місяця. Це порівняно з 2,2 мільйона барелів у червні.

росія продовжує виконання своїх зобов'язань щодо видобутку нафти в межах ОПЕК+, спостерігається відновлення внутрішньої нафтопереробки, що може зменшити обсяги нафти, яку рф відправляє за кордон. Окремий аналіз цього тижня показав, що загальний морський експорт нафти з росії є найнижчим майже за рік, а поставки з балтійських портів найнижчі з грудня 2022 року.

Нагадаємо, ціни на нафту впали до двомісячного мінімуму після того, як слабші, ніж прогнозувалося, показники зайнятості в США відродили занепокоєння щодо стану ринку праці.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу