Кіберфахівці ГУР атакували банківську систему росії

Кіберфахівці ГУР атакували банківську систему росії

Із 23 липня розпочалася масована кібератака фахівців Головного управління розвідки Міноборони на банківську систему рф. Унаслідок цього, там не працює низка провідних фінансових установ, також є перебої в роботі основних мобільних операторів та інтернет-провайдерів.

Про це пише Укрінформ із посиланням на джерела в українській розвідці.

"Унаслідок удару припинилася або значно ускладнилася робота платіжних систем, мобільних застосунків банків, особистих кабінетів, системи оплати послуг в громадському транспорті тощо. Також спостерігаються перебої в роботі основних мобільних операторів та інтернет-провайдерів росії", – заявили у ГУР.

За даними воєнної розвідки, користувачі на всій території рф скаржаться на те, що не можуть скористатися цифровими послугами одразу низки основних банківських установ рф.

"Зокрема, онлайн-сервіси не працюють або суттєво деградували в "Альфа-банку", "СберБанку", Райффайзен банку, ВТБ Банку, РСХБ Банку, Газпромбанку, Т-Банку, онлайн-банкінгу iBank. Крім того, заблокована або відчутно порушена робота національних платіжних систем терористів – "Системи швидких платежів "СБП" та Національної системи платіжних карт "НСПК", – зазначив співрозмовник видання.

У ГУР зазначили, що також російські користувачі у соцмережах масово скаржаться на неможливість скористатися мобільним звʼязком або мобільним інтернетом від "Білайн", "Мегафон", "Теле2" та "Ростелеком".

"На росії вже визнали, що масовий збій в роботі онлайн-сервісів є наслідком атаки "політично мотивованих хакерів", – повідомило джерело.

За його словами, атака ще триває і далека до свого завершення.

Нагадаємо, глобальний технічний збій порушив роботу авіакомпаній, банків і Лондонської фондової біржі в п'ятницю після того, як корпорація Microsoft повідомила про перебої в роботі своїх онлайн-сервісів.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу