Конгрес США схвалив продовження бюджету без допомоги Україні

Конгрес США схвалив продовження бюджету без допомоги Україні

Обидві палати Конгресу США схвалили резолюцію щодо тимчасового продовження фінансування уряду США на 3 місяці, що дало змогу уникнути шатдауну 1 жовтня. Документ ухвалили без подовження президентських повноважень (PDA) на відправку Україні допомоги на $5,9 млрд.

У Палаті представників Конгресу США резолюцію підтримав 341 конгресмен (всі демократи та 132 республіканці), проти виступили 82 законодавці. Сенатори віддали за документ 78 голосів, проти – 19. Документ відправлено на підпис президенту Джо Байдену.

Документ дозволяє продовжити фінансування урядових установ США на три місяці після 30 вересня, коли закінчується 2024-й фінансовий рік. За відсутності ухваленого бюджету на 2025-й резолюція забезпечуватиме фінансування на рівні попереднього року.

Ухвалення резолюції відбулося після того, як законодавці нижньої палати провалили план спікера Джонсона, який передбачав скорочені видатки, а також ініціативу Трампа щодо підтвердження громадянства США тими, хто голосує на виборах. Проти виступили не тільки демократи, а й ряд республіканців.

Також була знята з розгляду правка, щодо подовження президентських повноважень (PDA) на відправку Україні допомоги на $5,9 млрд. Щоб уряд США не втратив здатність надавати Україні військову допомогу, сьогодні очікується оголошення надання Україні зброї на всю цю суму, але фізично поставки будуть розтягнуті в часі.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь