Міжнародна фінансова корпорація підписала договори про співпрацю з НБУ

Міжнародна фінансова корпорація підписала договори про співпрацю з НБУ

Національний банк України та Міжнародна фінансова корпорація 25 жовтня 2024 року у Вашингтоні підписали два нові договори про співпрацю.

Про це повідомила пресслужба Нацбанку.

Їхня мета – розширити доступ малого та середнього бізнесу до фінансування, а також підтримати економічне відновлення України в умовах постійних викликів, спричинених російським вторгненням.

Співробітництво відбуватиметься у двох сферах:

  •  Розвиток цифрових фінансових послуг.
Ключові ініціативи у цьому напрямі включають стимулювання інновацій через відкритий банкінг, підвищення фінансової інклюзії через просування фінансових послуг агентськими банківськими каналами, заохочення бізнесу до впровадження інноваційних фінансових послуг з використанням регуляторної платформи НБУ ("пісочниці"), а також підтримку зростання обсягів безготівкових операцій.
  • Вирішення проблеми непрацюючих кредитів.

Зокрема передбачене створення в Україні правової бази для заснування компаній з урегулювання проблемних активів. Очікується, що вони зможуть відіграти важливу роль в управлінні NPL та залученні приватних інвестицій.

"Ми щиро вдячні за потужну технічну та фінансову підтримку, яку надає Група Світового банку, та цінуємо нашу давню та успішну співпрацю. Допомога експертів групи завжди ефективна та фахова, разом з ними Національний банк продовжує втілювати амбітні реформи та програми у найширших напрямках", — зазначив Голова НБУ Андрій Пишний.

Нагадаємо, до держбюджету України надійшов транш від МВФ обсягом близько $1,1 млрд в результаті успішного п’ятого перегляду програми EFF.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

теги #нбу

Долучайтесь