Молоді і пенсіонерам стало простіше отримати кредит

Молоді і пенсіонерам стало простіше отримати кредит

Банкіри почали послаблювати вікові обмеження кредитування молоді та людей похилого віку.

Про це розповіли банкіри під час круглого столу «Споживче кредитування в Україні: тенденції 2024 року», проведеного «Фінансовим клубом».

«Розширюється погляд на вік позичальника. Сьогодні банки активніше дивляться на молоде населення. Є програми кредитування вже не тільки з 21 року, а є й програми кредитування з 19 років, з 18 років. І спостерігається інтерес до більш зрілого населення. Сьогодні банки кредитують осіб віком до 70 років», – заявила керівниця напряму роздрібного бізнесу Сенс Банку Юлія Тур.

Проте більшість споживчих кредитів традиційно отримує найбільш економічно активне населення. «Кредити від 50 тис. до 100 тис. грн отримують переважно люди віком від 27 до 45 років. А все, що нижче рівня 25 років, завжди було ринком, на якому конкурували мікрофінансові організації. І з ними банкам було важко конкурувати», – пояснив директор департаменту розвитку карткового бізнесу та споживчого кредитування Акордбанку Олександр Кутас.

Начальник управління продажів департаменту роздрібного бізнесу Укргазбанку Володимир Клименко наводить вікову статистику іпотечного сегменту. «Найбільша частка «єОселі» – це люди від 25 до 34 років – 46% всіх позичальників. Далі йде 35-44 – це 35%. Якщо скласти, то від 25 до 44 років, а це найбільш активна платоспроможна категорія населення, – це 82% позичальників», – сказав Володимир Клименко.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь