Нацбанк включив компанію до реєстру колекторів

Нацбанк включив компанію до реєстру колекторів

Національний банк України застосував до одного страховика захід впливу, також до реєстру колекторських компаній було включено одну юридичну особу.

Про це повідомила пресслужба НБУ.

Захід впливу у вигляді письмового застереження був застосований Національним банком до ТДВ “СК “КРЕДО” (ЄДРПОУ 13622789) у зв’язку з тим, що страховик збільшив розмір статутного капіталу без погодження регулятором. Страховик зобов’язаний усунути порушення до 04 листопада 2024 року.

Національний банк на підставі поданих заяви та документів ухвалив рішення про включення ТОВ “КОЛЕКТОРСЬКА КОМПАНІЯ “БЕЗПЕКА ФІНАНС” (ЄДРПОУ 44956368) до реєстру колекторських компаній. Національний банк нагадує, що лише компанії, внесені до вищезазначеного реєстру, мають право надавати послуги з урегулювання заборгованості за споживчими кредитами на користь інших осіб. Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг прийняв 02 вересня 2024 року.

Нагадаємо, Національний банк застосував до ТОВ “Маніфою”, ТОВ “Фінанс Інвест Актив” та ТОВ “Сафра Фінанс” заходи впливу за порушення законодавства, що регулює діяльність учасників ринків фінансових послуг та законодавства про захист прав споживачів фінансових послуг.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь