НБУ знайшов у власника російського банку лізингову компанію в Україні

НБУ знайшов у власника російського банку лізингову компанію в Україні

Національний банк України визнав небездоганною ділову репутацію ТОВ "Лізинг Тайм" та власника цієї компанії – Грегорі Штульберга.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 26 серпня, вони набирають чинності з дня їхнього ухвалення, повідомляє пресслужба регулятора.

"За результатами опрацювання наявної інформації Національний банк отримав підтвердження факту володіння Штульбергом Грегорі Ісааковичем російським АО "Акционерный коммерческий банк "Алеф-Банк", зокрема підтвердження від державних органів розвідувального співтовариства України", – зазначається у повідомленні.

У Нацбанку нагадали, що рішенням РНБО від 22 лютого 2023 року Україна запровадила санкції строком на 50 років до всіх банків, що зареєстровані у росії, у тому числі щодо "Алеф-Банку". Згідно з чинним законодавством, це є підставою для визнання небездоганної ділової репутації як власника російського банку, так і його фінансової компанії в Україні.

"Національний банк здійснить подальші дії щодо ТОВ "Лізинг тайм", пов’язані з визнанням ділової репутації фінансової компанії та її власника небездоганною", – додали у НБУ.

За даними на її сайті, лізингова компанія "Лізинг Тайм" надає послуги з фінансового лізингу – проводить фінансування проектів в сфері легкового та вантажного транспорту, автобусів, торгівельного обладнання, дорожньої техніки, промислового обладнання тощо. Компанія має ліцензію на надання фінансових послуг, видану у 2018 році.

Нагадаємо, Національний банк визнав небездоганною ділову репутацію російських власників двох фінансових компанії та самих компаній.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь