ОЕСР покриє внески України за 2024 рік з власного бюджету

ОЕСР покриє внески України за 2024 рік з власного бюджету

Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) на знак підтримки покриє з власного бюджету внески України на 2024 рік і партнерські збори для низки своїх органів, а також заборгованість України за 2022 рік та попередні роки.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

"Загалом йдеться про виділення майже 285 тис. євро. Зокрема, цими грошима будуть сплачені внески України до Міжнародного транспортного форуму, Комітету сталі, Насіннєвих схем ОЕСР та Глобального форуму з прозорості та обміну інформацією для податкових цілей, а також її партнерські внески за Комітет з питань конкуренції, Комітет публічного урядування, Комітет з питань МСП та підприємництва, Інклюзивний механізм ініціативи щодо розмивання податкової бази та виведення прибутку з-під оподаткування, Робочу групу з питань боротьби з хабарництвом", - йдеться у повідомленні.

Перша віцепрем’єр-міністерка — міністерка економіки України Юлія Свириденко зазначила, що Україна високо цінує підтримку, яку надає ОЕСР.

За її словами, з ОЕСР "ми зосереджені на інвестиційних стимулах, сприянні інвестиціям та дерегуляції, розширенні підтримки Eкспортно-кредитного агентства (ЕКA) в Україні та їхньому покритті 100% інвестиційних ризиків та перекласифікації групи ризику нашої країни з групи 7 назад до групи 6, щоб зробити страхування ризиків більш доступним”.

Нагадаємо, Державна податкова служба як компетентний орган України отримала схвалений глобальним форумом ОЕСР звіт щодо зрілості системи управління інформаційною безпекою в Україні та обмін інформацією для податкових цілей.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу