OTP Group не планує йти з України

Як повідомляє прес-служба ОТП Банку, керівництво дотримується думки, що хоча у важкі часи в Україні в 2015 році українська дочка об'єктивно продовжить зазнавати збитків, їх обсяг повинен зменшуватися по мірі скорочення витрат і реалізації комплексної програми оптимізації процесів, що проводиться нині українським ОТП Банком.

Свою стратегію бізнесу в Україні акціонер буде коригувати, виходячи з розвитку подій і реальних економічних умов у країні.

У банку відзначають, що реальним підтвердженням намірів OTP Group продовжувати підтримувати свою українську дочку є ряд заходів, вжитих материнським банком щодо докапіталізації ОТП Банку в Україні.

"У першому кварталі ОТП Банк здійснив збільшення капіталу шляхом конвертації субборгу капітал банку за рахунок додаткової емісії акцій та премії, авторизованої акціонером, на суму близько 1,2 млрд гривень. У другому кварталі, знову ж таки за підтримки і під гарантію материнського банку, банк планує провести пролонгацію субординованого кредиту, наданого ЄБРР на $65 млн, з тим, щоб можна було максимально враховувати його в регулятивному капіталі", - йдеться в прес-релізі.
 

 

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь