ОВДП стали альтернативою довгим депозитам

ОВДП стали альтернативою довгим депозитам

Інвестиції в державні цінні папери стали цікаві вкладникам, готовим інвестувати кошти більш як на рік.

Про це банкіри розповіли під час круглого столу «Депозити: чи вдасться примножити заощадження у 2024 році», проведеного «Фінансовим клубом».

«Вкладів на строк більше року небагато, бо на довгих строках конкуренцію по ставкам складають ОВДП. І банки вже не можуть пропонувати ставку, яка може наблизитись до їхньої ціни», – сказала начальниця управління депозитних продуктів Сенс Банку Ірина Стрепетова.

Аналогічна ситуація і на ринку довгих валютних депозитів. «Якщо ми кажемо про валюту на довгі строки – 2 роки і більше, то ми запропонуємо клієнту до 2%, а ОВДП – близько 5%. Різниця очевидна», – наголосила Ірина Стрепетова.

Але вкладники з невеликими сумами все ж оберуть депозит. «Є клієнти, які мають менший чек або фінансово не такі сміливі, як ті, хто купує ОВДП, тому вони згодні розміщуватися на 2 роки. Але їх дуже незначна частка», – зазначила вона.

«Депозити потроху втрачають свою актуальність через інші наявні інструменти заощадження або примноження капіталу. Більш досвідчений та заможний сегмент обирає цінні папери через вищу дохідність та особливості оподаткування», – заявила начальниця управління розвитку ТАСкомбанку Поліна Нікіфорова.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь