Прокурори просять для голови АМКУ арешт із заставою у 102 млн грн

Прокурори просять для голови АМКУ арешт із заставою у 102 млн грн

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить Вищий антикорупційний суд обрати голові Антимонопольного комітету Павлу Кириленку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю вийти під заставу 120 млн грн.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу заступник керівника САП Андрій Синюк.

«САП просить обрати для нього (Павла Кириленка - ред.) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю вийти під заставу 120 млн грн з покладанням певних обов’язків», - сказав він.

Судове засідання з обрання запобіжного заходу розпочалося у ВАКС о 16 годині. На ньому присутній Кириленко разом зі своїм захистом і прокурор.

Відеотрансляція судового засідання на прохання сторони захисту не здійснюється. Водночас саме засідання відкрите, на ньому присутні журналісти.

Як повідомляв Укрінформ, 14 серпня 2024 року за погодженням прокурора САП детективи НАБУ повідомили про підозру голові Антимонопольного комітету Павлу Кириленку у незаконному збагаченні на 56,2 млн грн та декларуванні недостовірної інформації. Йому інкримінують порушення ст. 368-5 та ч. 2 ст. 366-2 ККУ.

Досудовим розслідуванням установлено, що у 2020–2023 роках посадовець, обіймаючи посаду керівника обласної державної адміністрації, набув 21 об’єкт нерухомого майна та люксовий автомобіль шляхом реєстрації права власності на родичів своєї дружини.

Загальна вартість активів склала 61,7 млн грн. При цьому законні доходи чиновника та членів його родини не дозволяли здійснити таких покупок.

У подальшому з метою приховання факту незаконного збагачення посадовець не зазначив відомості про набуте майно в деклараціях особи, уповноваженої на виконання функцій держави, за 2020, 2021, 2022 та 2023 роки.

Приводом для розслідування САП та НАБУ стало оприлюднення журналістського розслідування «Радіо Свобода».

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

теги #АМКУ

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу