Raiffeisen під тиском ЄЦБ припинив відкривати брокерські рахунки в росії

Raiffeisen під тиском ЄЦБ припинив відкривати брокерські рахунки в росії

російський підрозділ австрійського Raiffeisen Bank International тимчасово призупинив відкриття нових брокерських рахунків у зв'язку з вимогою європейського регулятора скоротити присутність групи в росії.

Про це йдеться в повідомленні банку, передає The Moscow Times.

"У зв'язку з приписом ЄЦБ (Європейського центрального банку, – ред.) на адресу групи RBI "Райффайзен Банк" змушений знижувати обсяг операцій на російському ринку", – сказано в повідомленні.

"На даному етапі ми ухвалили рішення з 26 липня 2024 року тимчасово призупинити відкриття нових брокерських рахунків для роздрібних інвесторів", – додали в банку.

Існуючі рахунки обслуговуватимуться у звичайному режимі, повідомив австрійський банк.

На початку липня повідомлялося, що США та Європейський Союз не збавляють тиск на австрійську банківську групу Raiffeisen Bank International через його бізнес у росії.

Зокрема, Вашингтон не відмовився від своєї погрози відрізати Raiffeisen від долара і продовжує спостерігати за банком, його відносинами з росією та будь-якими потенційними порушеннями санкцій.

Нагадаємо, у березні 2023 року австрійський Raiffeisen Bank International (RBI) оголосив, що продасть свій бізнес у росії або виведе "Райффайзенбанк" із периметра групи до кінця року, а також скоротить ділову активність у росії.

Однак реалізацію цих планів відклали. А з грудня 2023 року російський "Райффайзенбанк" розмістив понад 2400 оголошень про вакансії в росії. У майже 1500 з них йдеться про вакансії для менеджерів із продажу та фахівців з обслуговування клієнтів, підрахувало видання Financial Times.

За даними Reuters, насправді Raiffeisen затягує виконання цієї обіцянки, сподіваючись дочекатися завершення розв’язаної рф проти України війни.

При цьому Європейський центральний банк тисне на австрійський Raiffeisen Bank International, щоб він згорнув свій бізнес та вийшов із росії. Хоча ЄЦБ не просить Raiffeisen негайно залишити країну, він хоче отримати план дій для згортання бізнесу. Такий план може включати продаж або закриття російського банку.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу