Ракетні обстріли провокують сплеск попиту на страхування військових ризиків

Ракетні обстріли провокують сплеск попиту на страхування військових ризиків

Попри наявність на ринку страховки на випадок пошкодження майна ракетними обстрілами, українці згадують про неї лише після чергової атаки.

Всі основні страхові компанії з першої десятки пропонують страхування від військових ризиків, але попит дуже сегментований і залежить від обстрілів.

«Страховий ринок вже досить давно запропонував певні продукти із покриттям військових ризиків. І ми бачимо, що кожного разу попит зростає після кожного обстрілу. Але що більше часу проходить після обстрілу, то попит знижується, і люди оцінюють ризик як досить маленький. Це видно по попиту, оскільки дуже мало людей купляє страхування військових ризиків», – розповів начальник департаменту страхування автопарків СК «ІНГО» Олександр Розуменко.

Під час круглого столу «Роль кредитування та лізингу в розвитку ринку автопродажів», проведеного «Фінансовим клубом», страховик повідомив, що в результаті російської атаки 8 липня постраждало лише два автомобіля, застрахованих в його компанії.

«Юридичні особи, особливо міжнародні компанії, більш відповідально ставляться до цього і купляють собі покриття військових ризиків. А по фізособам покриття дуже-дуже незначне в загальній кількості застрахованих транспортних засобів. Значно менше 1%», – сказав він.

За його словами, аналогічна ситуація в питанні страхування майна. «Наша компанія пропонує ліміт покриття військових ризиків для юросіб в 20 млн грн. Оскільки такі ризики фактично неможливо віддати в перестрахування на зовнішні ринки, весь ліміт відповідальності несе на собі страхова компанія в Україні своїм власним капіталом», – зазначив Олександр Розуменко.

Для фізичних осіб є продукти страхування квартир, будинків й іншого майна в певних лімітах. «Для квартир – до 2 млн грн, для будинків вже ліміти до 10 млн грн можемо запропонувати», – сказав він, попередивши, що таке покриття не діє в 50-кілометровій зоні від зони ведення бойових дій або від кордону з російською федерацією та білоруссю.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу