Справу про заволодіння 100 млн грн Енергоатому відправили до суду

Справу про заволодіння 100 млн грн Енергоатому відправили до суду

Правоохоронці скерували до суду справу стосовно заволодіння 100 млн грн під час будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива.

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

“Прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт стосовно генерального директора відокремленого підрозділу ДП НАЕК “Енергоатом”, начальника кошторисно-договірного відділу відокремленого підрозділу ДП НАЕК “Енергоатом”, керівника та працівника юридичного відділу приватної компанії за обвинуваченням у завданні майже 100 млн грн збитків ДП , - ідеться у повідомленні.

У межах досудового розслідування встановлено, що у грудні 2020 року між ВП “Атомпроєктінжиніринг”, яке входить у структуру Енергоатому, та заздалегідь визначеною приватною компанією в обхід відкритих торгів укладено договір на завершення будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива.

З метою заволодіння коштами ДП “НАЕК “Енергоатом” додатковими угодами ціну договору підозрювані збільшили втричі – з 421 млн грн до 1,497 млрд грн, зокрема додавши до його умов постачання обладнання системи радіаційного контролю.

Це обладнання компанія-підрядник закупила за ринковою вартістю, а потім у 2021 році реалізувала ДП “НАЕК “Енергоатом” набагато дорожче.

У результаті цих дій ДП НАЕК “Енергоатом” переплатило майже 100 млн грн.

25 жовтня 2023 року особам повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу