Дефіцит на ринку праці підвищив попит на спеціалістів 50+

Дефіцит на ринку праці підвищив попит на спеціалістів 50+

Працівники віком від 50 років стануть новим кадровим резервом банків.

Такими очікуваннями поділилися менеджери по роботі з персоналом під час круглого столу «Еміграція, мобілізація і кадровий голод на фінансовому ринку: як вирішити проблему», проведеного «Фінансовим клубом».

«Дуже багато людей в віці 20-40 років виїхали, тому звертаємо увагу на молодь і людей 50+, – каже HR-директорка ОТП Банку Крістіна Фехер. – Плюс власні співробітники є головним капіталом в компанії, тому ми дивимося на ці джерела».

Директорка з управління персоналом Сенс Банку Олена Велика констатує, що банківський сегмент зараз у досить важкому HR-становищі, тому банкам «потрібно максимально робити акцент на утриманні персоналу і дивитися нові канали залучення персоналу».

«І ми вирішили зробити великий акцент на категорію старшого віку. Ми зацікавилися проєктом «Життєлюб». Це проєкт категорії 50-60+. Минулого тижня ми запросили 40 кандидатів 55+. Впродовж години провели з ними співбесіди. І мені здається, що ця категорія нами недооцінена», – заявила вона.

Багато з цих кандидатів вже отримали від банку пропозицію роботи. «Ми подумали, що потрібно зробити офер більший, ніж був заявлений на цих зустрічах, через їхній рівень експертності, рівень мотивації», – сказала Олена Велика.

«Люди підходять і кажуть: «Я заявлялась на посаду логіста, але в мене ще є більше 15 років досвіду в документообігу, в бухгалтерії, чи можу я розглянути ще й цей варіант. Ми закрили дуже швидко вакансії касирів. Касирів банківського досвіду дуже важко знайти на ринку. Ми за годину знайшли касирів в наше відділення, ми знайшли людину в службу безпеки, яка буде супроводжувати питання роботи з ТЦК», – розповіла Олена Велика.

Є й неочікувані плюси спеціалістів старшого віку. «Це можливість уникнути мобілізації, якщо це категорія 60+. Це так само важливий критерій», – зазначила Олена Велика. За її словами, люди цього віку, які були на співбесіді, були «активні, класно виглядають, дуже комунікабельні, відкриті».

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу