Ставки за споживчими кредитами почали знижуватися

Ставки за споживчими кредитами почали знижуватися

Про це розповіли банкіри під час круглого столу «Споживче кредитування в Україні: тенденції 2024 року», проведеного «Фінансовим клубом».

«Ставки потроху спускаються на карткові продукти, на споживчі кредити, на кешкредити. Ефективна ставка зараз в районі 40-45%. Оскільки від банків є багато акційних пропозицій, коли ставка компенсується партнерами, а також є акційні пропозиції на свята чи по окремих видах товарів, тому іноді акційна ставка є і 30-35%», – каже керівниця напряму роздрібного бізнесу Сенс Банку Юлія Тур.

Крім того, є продукти із «нульовою» ставкою. «Всі банки, які активно в ринку кредитної картки, паралельно розвивають розстрочку з партнерами чи власну від банку. У нас вона може бути безкоштовною і на 6-9 місяців, в залежності від товару», – розповіла Юлія Тур.

Директор департаменту розвитку карткового бізнесу та споживчого кредитування Акордбанку Олександр Кутас каже, шо всі банки зараз конкурують за клієнтів інших банків і намагаються переманювати їх більш вигідними умовами.

«У нас більше 50% продажів після запуску в червні лояльних умов кредитування – це перекредитування. І якщо раніше ми перекредитовували середній чек максимум до 50 тис. грн, то зараз це 80-100 тис. грн», – зазначив Олександр Кутас.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь