Мобілізація не змогла зупинити кредитування фізичних осіб

Мобілізація не змогла зупинити кредитування фізичних осіб

Банківські портфелі зростають попри посилення мобілізації: військові залишаються серед активних позичальників банків, жінки стали активніше брати кредити, а новий поштовх отримало кредитування онлайн.

Про це розповіли банкіри під час круглого столу «Споживче кредитування в Україні: тенденції 2024 року», проведеного «Фінансовим клубом».

«Драйвером у нас є «єОселя», а там є можливість кредитувати військових. 62% всіх виданих кредитів – це військовослужбовці. Тому на наш портфель мобілізація не вплинула», – каже начальник управління продажів департаменту роздрібного бізнесу Укргазбанку Володимир Клименко.

Директор департаменту розвитку карткового бізнесу та споживчого кредитування Акордбанку Олександр Кутас запевняє, що на їхній портфель мобілізація також не мала негативного впливу. «Ринок споживчого кредитування гнучкий. Є перекіс в бік того, що чоловіків менше, бо вони у війську. Але ситуація з прострочкою не відрізняється від довоєнної. І якщо ми говоримо про середні чеки в 50-60 тис. грн, то дійсно більше жінок оформлюють кредити, незалежно від того, хто потім сплачує за цими кредитами», – сказав банкір.

«Ми відчули падіння трафіку фізичної присутності чоловіків в торговий центрах, магазинах, які фізично приходять і купують товар. І на перший план вийшли всі кредити, які можна оформити онлайн», – каже керівниця напряму роздрібного бізнесу Сенс Банку Юлія Тур.

Це прискорює розвиток цього сегменту. «Дуже активно у нас зараз розвивається споживче кредитування онлайн. Ми підключаємо партнерів, біля 80 вже підключено. Дуже активно розвивається цей ринок, коли ти все для дому купуєш, не виходячи з дому», – зазначила вона.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь