Верховний Суд скасував звільнення фінкомпанії «Лео» від штрафу НБУ

Верховний Суд скасував звільнення фінкомпанії «Лео» від штрафу НБУ

Верховний Суд постановою від 9 серпня скасував рішення Київського окружного адміністративного суду від 14 листопада 2023 року та постанову Шостого апеляційного адміністративного суду від 29 лютого 2024 року, якими скасовувалося рішення Національного банку про накладення штрафу на ТОВ «ФК Лео» у розмірі 73 млн 556,6 тис. грн за порушення в сфері фінансового моніторингу.

Про це повідомила пресслужба НБУ.

Верховний Суд направив справу до суду першої інстанції на новий розгляд.

Ще в березні 2023 року Національний банк застосував до ТОВ "ФК Лео" штраф за порушення вимог закону "Про запобігання та протидію легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення" у частині невиконання установою обов’язку забезпечити належну організацію та проведення первинного фінансового моніторингу, що належним чином надає можливість запобігати використанню послуг та продуктів установи для проведення клієнтами фінансових операцій з протиправною метою.

Цим законом передбачено зарахування штрафіі до державного бюджету. Однак ТОВ "ФК Лео" не сплатило штраф, а подало до суду.

НБУ передав рішення про накладення штрафу до органів державної виконавчої служби для примусового виконання.

Нагадаємо, НБУ обіцяв оскаржити програш в касаційному порядку.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

теги #суд #нбу

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу