У липні капіталізація криптовалютного ринку зросла на 6,1%

У липні капіталізація криптовалютного ринку зросла на 6,1%

У липні 2024 року криптовалютний ринок показав зростання на 6,1% у загальній ринковій капіталізації.

Про це йдеться у звіті від Binance Research.

За словами аналітиків, це зростання було підтримано завершенням Німеччиною продажу 50,000 BTC на централізованих біржах, що допомогло зменшити інвесторські побоювання. Додатково, схвалення дев'яти спотових ETF на Ethereum Комісією з цінних паперів та бірж США (SEC), які розпочали торгівлю 23 липня, надало ринку позитивний імпульс. Важливу роль також відіграла заява Дональда Трампа на Bitcoin Conference 2024 про можливість створення стратегічного резерву Біткоїна у разі його обрання.

Проте, на ринку зберігаються певні побоювання. Вони пов'язані з поверненням понад 9 мільярдів доларів США постраждалим від хакерської атаки на Mt. Gox у 2014 році та переказом 29,800 BTC урядом США, що викликає занепокоєння щодо можливого розпродажу активів.

Протягом першого тижня торгів нові спотові ETF на Ethereum зазнали чистого відтоку приблизно 484 мільйонів доларів США, частково через відтік з Grayscale’s Ethereum Trust (ETHE) та слабку динаміку на фондових ринках. Загальні обсяги торгів перевищили 5,8 мільярда доларів США, але без урахування ETHE інші спотові ETF на Ethereum отримали близько 1,5 мільярда доларів США чистих притоків.

Співвідношення обсягів торгів на децентралізованих біржах (DEX) до централізованих бірж (CEX) продовжує зростати, досягнувши у липні рекордних значень – 13,9% для спотових торгів і 5,0% для ф'ючерсних. Це зростання є наслідком як зменшення обсягів на централізованих біржах, так і зростання популярності торгівлі мемкоїнами.

Polymarket встановив новий рекорд у липні, з обсягом торгів понад 387 мільйонів доларів США та залученням понад 44,5 тисячі активних трейдерів, що було зумовлено ключовими подіями цього року в США.

Пропозиція стейблкоїнів продовжує зростати, наближаючись до рекордного рівня 2022 року в 165 мільярдів доларів США, досягнувши нині 155 мільярдів доларів США. Ethereum і Tron контролюють 47,9% та 37,8% ринку відповідно, а екосистема стейблкоїнів Solana привертає увагу завдяки швидкому зростанню пропозиції PYUSD.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу