Тіньовий ринок цигарок рухнув майже вдвічі – до 14,5%

Тіньовий ринок цигарок рухнув майже вдвічі – до 14,5%

Тіньовий ринок цигарок, за останніми даними досліджень, рухнув майже вдвічі – до 14,5%.

Про це повідомили учасники конференції "Як детінізувати роздрібну торгівлю та мінімізувати контрабанду в Україні?", повідомляє "Фінансовий клуб".

“В жовтні 2023 року ми мали 25,7% нелегальної торгівлі тютюновими виробами. І завдяки зусилля бізнесу і влади, за останнім дослідження “Kantar”, буде 14,5%”, – цитує агентство “Фінансовий клуб” генеральну директорку асоціації “Укртютюн” Наталію Фесюн.

Голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев назвав це “першими відчутними результатами детінізації тютюнового ринку”. “Свіжі дані Кантар: тінь 14,5%, тобто мінус майже 10%”, – відзначив він.

Заступник голови Державної податкової служби Євген Сокур заявив, що падіння частки тіньового ринку цигарок допомагає збільшити надходження від акцизного податку. “Зростання надходження акцизного податку в червні-серпні 2024 року до червня-серпня 2023 року становить 30% – це додатково 6,5 млрд грн. Виторги РРО/ПРРО плюс 31,6% серпень до січня – плюс 2,7 млрд грн”, – заявив податківець.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь