Ювелірний бізнес почав «відбілювати» сплату податків

Ювелірний бізнес почав «відбілювати» сплату податків

Про це розповіли учасники конференції «Як детінізувати роздрібну торгівлю та мінімізувати контрабанду в Україні?», організованої Українською Радою Бізнесу.

«Дуже цікавий приклад ювелірки. Галузь спочатку нас не почула, були гравці, які хотіли «пропєтлять». А коли почула і зрозуміла, що це незворотньо, то вони самі всередині галузі почали формувати саморегульовані механізми і видавати податковій конкретні точки з конкретними підприємцями, які не сплачують податки», – розповів голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, повідомляє агентство «Фінансовий клуб».

Ювелірний бізнес об’єднався, бо фактично нелегальні гравці «обкрадали» також їх, а не тільки державний бюджет. «Завдяки низькій ціні такі гравці ювелірного ринку отримують більшу маржинальність, крадуть клієнта, змушують вас мінімізувати свої видатки і платити зарплати в конвертах», – сказав Данило Гетманцев.

податки ювелірка 1

Державна податкова служба вже зафіксувала зростання податкових платежів. «Почали працювати разом з представниками ринку ювелірних виробів, які мають намір навести лад, і сплата податків зросла на 115%, виторги зростають, як і кількість зареєстрованих РРО. В галузі тисячі ФОПів, які мають з часом перейти на модель єдиної юридичної особи з відповідними наслідками введення правильного обліку», – заявив заступник голови Державної податкової служби Євген Сокур.

«Є топ-10 гравців на кожному ринку. Якщо ми візьмемо ювелірку, то ви побачите, що якісь гравці платять 20% всіх податків, маючи умовно 50 магазинів, – сказав голова комітету роздрібної торгівлі Європейської Бізнес Асоціації Сергій Бадритдінов. – Тобто взяти по галузях топ-10 найбільших гравців, подивитися, яке у них податкове навантаження, і тоді обмежений ресурс податкової служби можна використовувати більш ефективно».

податки ювелірка 3

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь