У росії хочуть легалізувати криптобіржі

У росії хочуть легалізувати криптобіржі

Мінфін і центробанк рф обговорюють легалізацію криптобірж у росії, але поки що не дійшли єдиної думки з цього питання.

Про це розповів міністр фінансів рф Антон Сілуанов, пише російська редакція Forbes.

Він нагадав, що російський диктатор Путін вже підписав закони, які легалізують майнінг та можливість міжнародних розрахунків криптовалютою з метою обходу санкцій.

За словами Сілуанова, наразі залишилося цю сферу "дорегулювати", тобто створити офіційні легальні криптобіржі. Поки що це питання знаходиться у сірій зоні: "і не дозволено, і не заборонено", додав російський міністр.

"У нас ця тема обговорюється і центральний банк, і уряд в особі Мінфіну цим предметно займаються. Ми не знайшли поки що рішення, як це зробити, тому що є дві точки зору", – зауважив Сілуанов.

За словами російського міністра, одна з них передбачає легалізацію, адже "сьогодні насправді, ми знаємо, куди можна прийти, купити цифрові фінансові активи, перевести за кордон, минаючи всякі банківські структури".

У межах другого підходу російські чиновники пропонують криптобіржі заборонити, у кращому разі – організувати їх роботу у рамках експериментально-правового режиму, додав Сілуанов. Однак, за його словами, це обмежить використання криптовалют для транскордонних розрахунків.

російський міністр підсумував, що наразі дискусія з цього питання триває, а законопроєкт про легалізацію криптобірж може бути підготовлений восени.

Як повідомлялося, після запровадження санкцій США проти "московської біржі" у червні вона змушена була припинити торги доларом та євро, а згодом взагалі приховала статистику про обсяги торгів валютою.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу