Економіка Польщі зростає найкраще за 7 кварталів

Економіка Польщі зростає найкраще за 7 кварталів

Економіка Польщі зросла у другому кварталі 2024 року найвище з третього кварталу 2022 року. Інфляція у Польщі прискорилася до 4,2%.

Про це повідомляє Bloomberg.

Економіка Польщі зросла на 3,2% у річному вираженні у другому кварталі 2024 року, що є найвищим показником з третього кварталу 2022 року та вище за прогнози аналітиків (2,7%).

Інфляція більшу частину цього року перебувала у цільовому діапазоні центрального банку, але прискорилася у липні до 4,2% – найвищого показника з грудня минулого року. Два попередні місяці інфляція трималася на рівні 2,5-2,6% відповідно.

Зазначається, що у першому кварталі зростання ВВП Польщі склало 2%.

Підйом польської економіки у другому кварталі забезпечило зростання споживчих витрат, особливо у сфері послуг. Стримують економічне зростання уповільнення промислової активності та проблеми експортерів, зазначив міністр фінансів Анджей Доманський.

В повідомленні додають, що високі показники економічного зростання знизять тиск на центральний банк, який критикував прем'єр-міністр Дональд Туск за обмежувальну, агресивну грошово-кредитну політику, яка стримує економічний розвиток.

Нагадаємо, громадяни України після початку повномасштабної агресії рф у лютому 2022 року створили в Польщі майже 8 тис. малих і середніх компаній, а ще понад 50 тис. зареєструвалися приватними підприємцями.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу