Україна конфіскує майже 2 млрд грн у фірми з групи 1xBet

Україна конфіскує майже 2 млрд грн у фірми з групи 1xBet

ВАКС задовольнив позов Мін’юстy і застосував санкції до ТОВ «Роял Пей Юроп», яке називають гаманцем російської букмекерської компанії 1xbet.

Про це повідомляє Центр протидції корупції.

Вищий антикорупційний суд стягнув кошти і цінні папери в дохід держави, а саме 53 млн грн, $3,49 млн, 54,3 тисячі євро; військові облігації вартістю 1,75 млрд грн.

Як повідомляє Мін’юст, «Роял Пей» є платіжною системою групи компаній, яка підтримує збройну агресію рф проти України.

Зазначимо, що Міністерство юстиції за матеріалами Державного бюро розслідувань ще в грудні 2023 року подало до Вищого антикорупційного суду позов про застосування санкцій у виді стягнення в дохід держави активів ТОВ “Роял Пей” у вигляд цінних паперів і грошових коштів.

В червні 2023 року суд арештував та передав в управління Національному агентству з питань виявлення активів 1,9 млрд грн з рахунків компанії-нерезидента ТОВ "Роял Пей Юроп" (Sia Royal Pay Europe). Ця структура пов’язана із російським бізнесом, і проти неї запроваджені санкції РНБО.

Нагадаємо, що у вересні 2022-го КРАІЛ анулював ліцензію ТОВ “Твоя беттінгова компанія”, що працювала на українському ринку під брендом 1XBET. За інформацією “Економічної правди”, власниками 1XBET є росіяни Роман Семіохін, Сергій Каршков та Дмитро Казорін, які отримали паспорти Кіпру.

ТОВ “Поінтлото”, що працює під брендом POINTLOTO1 в матеріалі ain.ua пов’язують з 1XBET.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу