Уряд може отримати 57 млрд грн за рахунок підвищення податків

Уряд може отримати 57 млрд грн за рахунок підвищення податків

Кабінет Міністрів планує перекривати прогалину у державному бюджеті за рахунок підвищення військового збору, введення податку на банки та не виключає можливості підвищення ПДВ.

Про це заявив голова податкового Комітету ВР Данило Гетманцев на IT Ukraine GR Conference, передає Mind.ua. 

За його словами, внаслідок відкладення міжнародного фінансування на початку цього року, Мінфін разом із Міноборони витратили кошти, які передбачалися, зокрема, на грошове утримання військовослужбовців в останні 3,5 місяця цього року.

«Виникла дира – як і для виплат заробітної плати, так і для фінансування зброї. ЇЇ розмір складає 495 млрд грн. Кабмін і Мінфін покрили значну частину з цих коштів за рахунок облігацій внутрішньої державної позики, реструктуризації держборгу та детінізації», – зазначив Гетманцев.

Він також наголосив, що з початку року було зібрано понад 100 млрд грн саме завдяки детінізації, що є перевиконанням бюджету.

Гетманцев також розповів, що іншу частину коштів Кабмін планує покрити за рахунок податків. Йдеться про військовий збір і податок на банки. За його словами, наразі необхідна для покриття сума становить 57 млрд грн із 127 млрд грн, які спочатку уряд хотів покрити лише завдяки збільшенню оподаткування.

«Мінфін залишив ПДВ як резерв, який він можливо ввімкне пізніше. Я не виключаю, що, на жаль, цей податок також треба буде вводити», – додав голова Комітету ВР.

Нагадаємо, Місія Міжнародного валютного фонду бачить недостатність ресурсів в законопроєкті з підвищення податків і серед додаткових джерел пропонує підвищити ПДВ.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь