Уряд розширив повноваження Держаудитслужби для боротьби із шахрайством

Уряд розширив повноваження Держаудитслужби для боротьби із шахрайством

Уряд України прийняв рішення, що врегульовує питання координації боротьби із шахрайством з коштами Європейського Союзу, а також удосконалює механізм міжвідомчої взаємодії Держаудитслужби.

Про це повідомила пресслужба Мінфіну.

Насамперед йдеться про організацію роботи Держаудитслужби як Служби координації боротьби із шахрайством для організації взаємодії з Європейським управлінням з питань запобігання зловживанням та шахрайству (OLAF).

Так, змінами до Положення про Держаудитслужбу передбачено:

  • уповноважити Держаудитслужбу на здійснення функції Служби координації боротьби із шахрайством;
  • розширити повноваження відомства щодо розгляду звернень (заяв, скарг тощо) та надання роз’яснень з питань боротьби із шахрайством з коштами ЄС, корупцією та будь-якими іншими порушеннями, що негативно впливають на фінансові інтереси ЄС.
Окрім того, Порядок реалізації механізму міжвідомчої взаємодії доповнено повноваженнями Служби координації боротьби із шахрайством, як-от:
  • керівництво розробкою та реалізацією Національної стратегії для захисту фінансових інтересів ЄС із попереднім оцінюванням ризиків;
  • розробка пропозицій до інших відповідних законодавчих та нормативно-правових актів;
  • сприяння проведенню адміністративних розслідувань (перевірок на місцях та інспектувань) OLAF.

Нагадаємо, наприкінці серпня Верховна Рада ратифікувала угоду між Україною та Європейським Союзом про участь у програмі ЄС щодо боротьби із шахрайством (EUAF).

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь