ВАКС виправдав директора держпідприємства, якого підозрювали у «відкаті»

ВАКС виправдав директора держпідприємства, якого підозрювали у «відкаті»

Вищий антикорупційний суд рішенням від 19 серпня 2024 року визнав директора одного з приладобудівних підприємств, що входить до Державного концерну «Укроборонпром», невинуватим у вчиненні злочину.

Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

За даними слідства, директор підприємства, зловживаючи службовим становищем, здійснив безпідставну оплату ТОВ «Оптимумспецдеталь» на суму понад 4 млн грн за постачання товарів військового призначення, після чого одержав від фактичного керівника «Оптимумспецдеталі» понад 2,44 млн грн неправомірної вигоди.

За даними видання «Слово і діло», йдеться про директора державного Ізюмського приладобудівного заводу зі структури «Укроборонпрому» Сергія Філоненка. Наголошується, що САП оскаржить виправдувальний вирок.

«Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури готує апеляційну скаргу на вирок Вищого антикорупційного суду від 19 серпня 2024 року… Прокурор САП не погоджується з указаним рішенням суду і буде відстоювати свою позицію в суді апеляційної інстанції», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення про застосування до уже колишнього заступника міністра енергетики Олександра Хейла запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 8 жовтня 2024 року і можливістю внесення застави у розмірі 25 мільйонів гривень.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу