Золото досягло нових цінових рекордів

Золото досягло нових цінових рекордів

Золото досягло нового рекорду в $2740 за унцію в понеділок, оскільки інвестори активно шукають безпечні активи.

Про це пише Trading Economics.

Зростання цін зумовлене підвищеним попитом на «тиху гавань» через ескалацію конфлікту на Близькому Сході після заяви Хезболли про вступ у більш інтенсивну фазу боротьби з Ізраїлем. Підтримку зростанню цін також надали повідомлення про удари ізраїльської авіації по південних передмістях Бейрута та іншим регіональним цілям.

Додатково на ринок впливає невизначеність навколо майбутніх президентських виборів у США, що підвищує привабливість безпечних активів. Очікування на пом'якшення монетарної політики з боку основних центробанків також підтримують ціни на золото. Нещодавно Народний банк Китаю знизив ключові ставки в рамках стимулюючих заходів, а Європейський центральний банк втретє цього року скоротив ставки минулого тижня.

gold21.10.24

Однак, нещодавні сильні економічні дані з США посилили очікування щодо менш м'якої політики Федеральної резервної системи, що може вплинути на подальший курс золота.

Нагадаємо, ціни на золото встановили черговий рекорд перед засіданням Федерального резерву цього тижня, під час якого центральний банк США  може знизити свої ставки вперше за чотири роки.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

теги #золото

Долучайтесь