Укрсоцбанк шукає захисту від суддівського свавілля

Мова йде про розгляд цивільної справи №718/3111/14-ц в Чернівецькій області. Позов проти Укрсоцбанку був поданий особою, яка пред'явила банку депозитний договір на суму 1 млн грн. Однак у банку повідомили, що такого договору не існує в їх реєстрі і позивач не є їхнім клієнтом.

«Цей договір не відповідає нашому шаблону, в тексті помилки, логотип не такий, який він є насправді, підпис співробітника банку не відповідає дійсності. При цьому суддя відмовляє у проведенні експертизи, посилаючись на те, що в ній немає необхідності, і не вислухує нашого свідка - касира, який говорить, що підпис не його»,-- розповіли FinMaidan в прес-службі Укрсоцбанку.

Тому банк направив листа до Генеральної прокуратури, Вищої ради юстиції, комітету Верховної ради з питань правової політики і правосуддя, парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції і Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

«Суддя відверто не дотримується не лише вимог процесуального законодавства, але й ігнорує норми Конституції України та практику судів у аналогічних справах. Банк подав понад 15 клопотань, покликаних встановити обставини справи, зокрема, щодо витребування оригіналів документів, особистої участі позивача, проведення експертиз тощо. При цьому суддя Тетяна Олексюк з формальних причин відмовляє у задоволенні всіх клопотань. У зверненні банк просить перевірити надані факти та вжити необхідні заходи для повернення судового процесу в рамки правового поля»,- повідомив Укрсоцбанк.
 

 

Присоединяйтесь