Американський фондовий ринок відкрився падінням

Американський фондовий ринок відкрився падінням

Американський фондовий ринок відкрився в "червоній зоні".

Найбільше падіння демонструє індекс Nasdaq (-3,56%), тоді як індекси S&P 500 (-2,85%) і Dow Jones (-2,26%) втратили менше.

Трейдери хвилюються через ризик початку рецесії економіки США через погані економічні індикатори ринку праці. Слабкі показники посилили занепокоєння тим, що Федеральна резервна система надто довго утримувала процентні ставки на підвищених рівнях і що шанси на м’яку посадку для економіки згасають.

Наразі фінансові ринки очікують зниження ставки ФРС на понад 100 базисних пунктів (б.п.) до кінця року, із значною ймовірністю зниження на 50 б.п. у вересні.

Збільшення рівня безробіття на 0,2 в.п. до 4,3% запустило правило Сама – економічний індикатор, який сигналізує про рецесію, коли тримісячний середній рівень безробіття зростає принаймні на 0,5 в.п. вище свого мінімуму за попередні 12 місяців. Однак економісти BofA зазначили, що рецесії в США зазвичай не відбуваються без значних звільнень, які зараз залишаються надзвичайно низькими.

Акції Snap впали на 7,75%, Amazon – 4,98%,Tesla Motors – 5,63%, Alphabet – 3,06%, Meta – 3,12%, Microsoft – 2,95%.

Платформи для онлайн-торгівлі Charles Schwab, Fidelity Investments і TD Ameritrade перестали працювати для тисяч користувачів у понеділок.

Падіння зранку розпочалося з азійських та європейських ринків, зокрема через побоювання слабкості економіки США. А потім перекинулося на крипторинок, який впав на 16%.

Останню годину волатильність на крипторинку збільшилась і трейдери компенсували частину втрат – окремі криптоактиви зросли на 5-10%, хоча індекс страху та жадібності крипторинку затримався на позначці 31 – "страх".

Президент Федеральної резервної системи Чикаго Остан Гулсбі заявив, що центральний банк готовий реагувати на ознаки економічної слабкості, натякнувши, що поточні процентні ставки можуть бути надто високими. Акції банків впали: Citigroup – 5,1%, Wells Fargo – 4,07%, Goldman Sachs – 3,71%.

Падіння на американському ринку посилюється розчаруванням трейдерів в корпоративних новинах.

Акції Apple впали на 4,74% після того, як Berkshire Hathaway Воррена Баффета продала половину своєї частки у виробнику iPhone у рамках більш широкого розпродажу акцій.

Nvidia втратила 7,35% капіталізації після повідомлень про затримку запуску майбутніх чіпів зі штучним інтелектом виробника мікросхем через недоліки конструкції.

Акції Intel впали на 7,15%, продовживши п’ятничний розпродаж, коли виробник мікросхем повідомив про значне зниження прибутків у червневому кварталі та заявив, що звільнить понад 15% своїх співробітників.

Tesla стала на 5,7% дешевше, постраждавши разом з рештою технологічного сектору, незважаючи на те, що продажі виготовлених у Китаї електромобілів зросли на 15,3% порівняно з роком раніше.

Акції Coinbase впали на 7,67%, а Square – 5,71%, оскільки криптовалютні компанії постраждали від продажів у секторі.

BioNTech втратила 5,3% після того, як прибуток виробника ліків у другому кварталі не досяг оцінок на тлі тривалого падіння продажів його вакцини проти COVID-19.

Акції Moderna втратили 4,74% після того, як RBC Capital Markets знизило оцінку біотехнологічного гіганта, посилаючись на зростаючі проблеми на ринках вакцин проти RSV та COVID.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу