Детективи БЕБ завершили досудове розслідування відносно Коломойського

Детективи БЕБ завершили досудове розслідування відносно Коломойського

Детективи Бюро економічної безпеки виділили матеріали досудового розслідування відносно олігарха Ігоря Коломойського в окреме кримінальне провадження, в рамках якого завершено розслідування за чотирма статтями Кримінального кодексу.

Стороні захисту відкрито матеріали досудового розслідування для ознайомлення.

Коломойського судитимуть за привласнення майна; незаконні дії за банківськими документами; відмивання майна, отриманого злочинним шляхом; службове підроблення.

Триває слідство щодо інших учасників організованої та керованої олігархом групи, повідомляє пресслужба БЕБ.

Йдеться про незаконні дії з банківськими документами під час фактичного невнесення підозрюваним 5,8 млрд грн в касу банку, а також заволодіння понад 5,3 млрд грн, які надалі були легалізовані.

Частина безпідставно зарахованих на особисті рахунки олігарха грошей була сформована за рахунок кредитних коштів підконтрольного банку. Зокрема понад 2 млрд грн.

Також детективи довели факт організації заволодіння бізнесменом понад 3,3 млрд грн «Укрнафта» та учасників договорів про спільну інвестиційну діяльність.

Зокрема під час досудового розслідування встановлено, що підозрюваний організував заволодіння коштами акціонерного товариства шляхом укладання фіктивних договорів щодо робіт, які фактично не виконувались.

Надалі отримані незаконним шляхом понад 4 млрд грн підозрюваний легалізував.

Нагадаємо, детективи Бюро економічної безпеки повідомили про зміну раніше оголошеної підозри Ігорю Коломойському.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу