FATF знову відмовилася включити росію до «чорного» списку

FATF знову відмовилася включити росію до «чорного» списку

Група розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (Financial Action Task Force, FATF) знову відмовилася включати росію до "чорного" списку.

Про це повідомляється у підсумковому пресрелізі FATF за підсумками пленарного засідання членів організації, що відбулося у Парижі 21-25 жовтня.

Щодо росії у повідомленні зазначається лише, що FATF продовжила дію ухваленого у лютому 2023 року рішення про призупинення членства рф у цій організації.

Водночас на цьому пленарному засіданні FATF додала Алжир, Анголу, Кот-д’Івуар і Ліван до списку юрисдикцій, які підлягають посиленому моніторингу. Водночас із цього переліку вибув Сенегал.

"FATF також обговорила зміни стандартів, пов’язані з транскордонними платіжними системами, і хід роботи з виявлення нових ризиків фінансування та розповсюдження тероризму. FATF також розпочала проєкт перегляду своїх процесів, щоб переконатися, що країни не зловживають вимогами FATF для обмеження діяльності неприбуткових організацій", – зазначається у пресрелізі.

Нагадаємо, Комітет рекомендував прийняти законопроєкт N10072 про внесення змін до деяких законів України щодо адаптації законодавства України до окремих стандартів Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF) за основу.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь