Біржа ПФТС домовилась із регулятором залишитися на ринку

Біржа ПФТС домовилась із регулятором залишитися на ринку

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку уклала угоду з АТ «Фондова біржа ПФТС» про врегулювання наслідків вчинення порушення профільного законодавства.

НКЦПФР 31 липня ухвалила постанову про затвердження угоди про врегулювання наслідків вчинення порушення профільного законодавства № 14/14/117/С03.

Цей прецедент на ринках капіталу став можливим за новим законом №3585-Х.

Угодою визначено, що регулятор припиняє притягнення до відповідальності АТ «Фондова біржа ПФТС» за порушення профільного законодавства, а біржа визнає факт вчинення такого правопорушення та зобов’язується виконати ряд вимог:

• в строк до 28 лютого 2025 року включно привести свої пруденційні показники у відповідність до нормативних значень;

• добровільно сплатити фінансову санкцію у розмірі 50 тис. грн протягом 10 календарних днів з моменту винесення постанови.

У випадку не усунення або неможливості усунення порушення, біржа ПФТС повинна подати заяву про анулювання ліцензії щодо діяльності з організації торгівлі фінансовими інструментами.

Тривалий час АТ «Фондова біржа ПФТС» не приймала жодних рішень для приведення своєї діяльності у відповідність до норм чинного законодавства.

Крім того, її показники ліквідності капіталу мали чітку тенденцію погіршення.

У березні НКЦПФР склала акт про правопорушення на ринках капіталу у відношенні ПФТС.

Нагадаємо, «Українська біржа» 8 липня зупинила торги через анулювання ліцензій.

Кількість угод із державними облігаціями на фондових біржах України за останні три тижні після виведення з ринку «Української біржі» знизилася до 6,91 тис. на тиждень, що у 2,5 раза менше в порівнянні з попередніми трьома тижнями.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь

Підписатися на розсилку Фінклубу