Мінфін починає консультації з реструктуризації держборгу

Про це заявила міністр фінансів Наталія Яресько під час публічного звіту про 100 днів діяльності Кабінету міністрів Арсенія Яценюка.

"Тепер на порядку денному - зменшення тиску на державні фінанси з боку державного боргу. Для цього ми вже завтра починаємо консультації щодо його реструктуризації з нашими кредиторами", - заявила пані Яресько.

Нагадаємо, Кабмін пропонує збільшити граничний держборг у 2015 році на 18,5% - до 1,3 трлн грн. 2 березня Рада дозволила Мінфіну провести реструктуризацію зовнішнього держборгу. Держборг України за станом на 31 січня 2014 року склав 1 трлн 113 млрд 461 млн 675,30 тис. грн або $68 млрд 911 млн 640,43 тис.

Крім того, міністр фінансів заявила, що за 100 днів діяльності Кабміну Яценюка зроблені важливі кроки на шляху до стабілізації української фінансової системи.

"Які виклики стояли перед міністерством 100 днів тому? Найголовніший виклик - це стабілізувати фінансову і банківську систему України, для чого потрібно було забезпечити прийняття державного бюджету, який дозволить профінансувати всі ключові потреби України і залучити фінансову допомогу від міжнародних партнерів. З цими завданнями ми впоралися", - зазначила пані Яресько.

За матеріалами РБК-Україна

 

Долучайтесь