Керівників банку «Фінанси та Кредит» судитимуть за махінації на понад 600 млн грн

Керівників банку «Фінанси та Кредит» судитимуть за махінації на понад 600 млн грн

Правоохоронці завершили розслідування щодо голови правління АТ "Банк "Фінанси та Кредит" і двох його заступників, яких підозрюють у розтраті понад 608 млн грн банку.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Зазначається, що їм інкримінують участь у злочинній організації та розтрату ввіреного їм майна – ч. 1 ст. 255, ч. 5 ст. 191 КК України.

За даними розслідування, учасники злочинної організації, будучи членами кредитного комітету банку, у 2010 році оформили кредитні договори на підконтрольну власнику фінустанови новостворену юридичну особу. Вона не мала обігових коштів та кредитної історії, а також не мала у власності будь-якого майна.

"Після того, учасники злочинної організації виготовляли зовнішньоекономічні контракти між підприємством з однієї сторони та підконтрольними організатору компаніями-нерезидентами з іншої сторони з метою використання їх, як підстави для виведення коштів з банку позичальником", – йдеться у повідомленні.

Як наслідок, з рахунків банку незаконно виділено сотні мільйонів кредитних коштів. Згодом їх перерахували на рахунки компаній-нерезидентів, які також є підконтрольними членам злочинної організації. Тобто фактично виведено з території України і не повернуто банку понад 608 млн грн.

Наразі підозрювані перебувають під вартою. Керівникам банку та їх захисникам повідомлено про завершення досудового розслідування та надано доступ до матеріалів в порядку ст. 290 КПК України.

Крім того триває розслідування щодо фактичного власника АТ "Банк "Фінанси та Кредит" за фактами створення злочинної організації й участі у ній, розтрати та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом – ч. 1 ст. 255, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснювався ДБР.

Нагадаємо, Апеляція ВАКС лишила в силі заочний арешт олігарха Жеваго.

Підписуйтесь на новини FinClub в TelegramViberTwitterFacebook

Долучайтесь