Румунська Asito Kapital придбала СК «Стар-Поліс»

Компанія закрила операцію з купівлі 6 квітня 2015 року, повідомляє прес-служба Смартбанка.

За оцінками європейських експертів, Asito Kapital S. A. входить в групу лідерів національного ринку страхування Румунії.

Страхова компанія «Стар-Поліс» була заснована в 2008-му році. Статутний капітал компанії становить 80 млн грн. За підсумками 2014-го року чистий прибуток Страхової компанії склала 5,456 млн грн.

Також «Стар-Поліс» володіє 40% акцій Смартбанка, таким чином румунська компанії Asito Kapital S. A. стала опосредовательным акціонером істотної участі у статутному капіталі українського банку, річні збори акціонерів якого має відбутися найближчим часом.

«Придбання участі в статутному капіталі ПРАТ «Страхова компанія «Стар-Поліс» є стратегічним ходом компанії, який в найближчому майбутньому дасть можливість Asito Kapital S. A. плідно працювати на страховому ринку України. Наша команда буде ділитися досвідом з українським страховиком, давати доступ до ресурсів і сучасним технологіям і методикам страхової діяльності", - заявив генеральний директор Asito Kapital S. A. Марчел Пирчог.

Asito Kapital S. A. була створена в 1998 році в рамках нафтової групи. Діяльність компанії з самого початку була спрямована на страхування ризиків у сфері нафтової промисловості. У 2003-му компанія фокусується на роботі з малим та середнім бізнесом, а також на страхування фізичних осіб. Останні кілька років Asito Kapital S. A. істотно розширила перелік послуг, впровадила нові продукти, збільшивши клієнтську базу. Asito Kapital S. A. працює на 10 європейських ринках, у тому числі: Болгарії, Бельгії, Люксембургу, Фінляндії, Чехії, Словаччини, Естонії, Литви, а також Італії.
 

 

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь