S&P знизило рейтинг Росії до "сміттєвого" рівня

Новости: Новини: S&P знизило рейтинг Росії до сміттєвого рівня

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's знизило кредитний рейтинг Росії до спекулятивного рівня "BB +" з "BBB-". "Негативний" прогноз був збережений.

Валютний ринок негайно відреагував на це повідомлення, курс долара різко виріс до 67 рублів на торгах Московської біржі, повідомляє "Вести.Экономика".

Ще в грудні 2014 року рейтингове агентство S&P повідомляло про принаймні 50-відсоткову ймовірність того, що Росія може втратити свій рейтинг інвестиційного рівня вперше за останні десять років. Остаточне рішення S&P обіцяло ухвалити в середині січня.

Раніше, 10 січня міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило рейтинг РФ з "BBB" на "BBB-" з "негативним" прогнозом. Наступний щабель - "сміттєвий" рівень.

Служба кредитних рейтингів Standard&Poor's 19 грудня 2014 знизила довгостроковий рейтинг України за зобов'язаннями в іноземній валюті на один щабель - з рівня "CCC" до "CCC-". Прогноз за рейтингом змінений зі "стабільного" на "негативний".

Між рейтингами Росії та України ще 7 пунктів: BB, BB-, B +, B, B-, CCC +, CCC. Таким чином, рейтинг Росії можна знижувати ще 8 разів, перш ніж він зрівняється з української кредитної оцінкою.

Український рейтинг CCC- від дефолту (рейтинг D) відокремлює два рівні: CC і C.
 

 

Теги #Кубів

Підписатися на розсилку Фінклубу

 

Присоединяйтесь